Ιστορικό

Άγαλμα-Απόλλωνας-Μπούστο

Το «ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΟ»  ξεκίνησε με τον Γιώργο Γεωργίου και συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία  με το γιό του Διονύση Γεωργίου.

Δραστηριοποιείται στο χώρο των χειροποίητων κεραμικών και γύψινων αντικειμένων πάνω από 50 χρόνια  και ειδικεύεται σε αντίγραφα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής,  μουσειακών εκμαγείων – αντιγράφων, καθώς επίσης κατασκευάζει αντικείμενα λειτουργικής χρήσης και διακόσμησης.

Με βάση τη μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία των δημιουργών του, έχουν υλοποιηθεί έργα  τεχνικά και καλλιτεχνικά άρτια όπως αναπαλαιώσεις νεοκλασικών κτιρίων (φουρούσια, ακροκέραμα, μπαλούστρα, επίκρανα, κιονόκρανα, αγάλματα, επιτοίχιες παραστάσεις  κλπ ),  με αντίγραφα και πρωτότυπα αρχιτεκτονικών στοιχείων.

Η αξία στη λεπτομέρεια, η πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων, οι άριστες πρώτες ύλες,  με στόχο τη ποιότητα και ανθεκτικότητα  των προιόντων, και η συνέπεια αποτελούν  το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει το «ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΟ».

Τα τελευταία 40 χρόνια η έδρα μας ήταν  επί της Κηφισίας 125 στο Μαρούσι και τώρα μεταφερθήκαμε και συνεχίζουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα στη Ν. Ιωνία, επί της Σαγγαρίου 4.